Το “ολοκαύτωμα” των Selfies

Σε μια εποχή όπου το φαινόμενο τον Selfies είναι πλέον κάτι το φυσιολογικό, η στάση ενός  νεαρού σε φωτογραφίες συνομηλίκων του  μπροστά από  μνημεία του Ολοκαυτώματος, μας υπενθυμίζει τις διαστάσεις που έχει πάρει στην ζωή μας η διαδικασία της αυτο-φωτογράφησης  και κατά πόσο το αντιλαμβανόμαστε όταν συμμετέχουμε σε αυτό ή πότε ξεπερνούμε τα όρια.

Ο νεαρός Shahak Shapira, επεξεργάστηκε κάποιες φωτογραφίες ατόμων που είχαν αυτό- ποζάρει μπροστά από τα μνημεία του Ολοκαυτώματος σε διάφορες πόζες, που σε καμιά περίπτωση δεν απέδιδαν τον σεβασμό στον χώρο όπου τιμούνταν τα, πάνω από 6 εκατομμύρια,  άτομα που  έχασαν την ζωή τους. Έτσι λοιπόν το φόντο της εικόνας τους, αντικαταστάθηκε από ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ζωή στο τότε, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,όπου ο Θάνατος αποτελούσε την  καθημερινότητα.

Το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα, υπενθυμίζοντας μας πόσο ξεπερνούμε τα όρια στην προσπάθεια μας να τραβήξουμε μια ωραία φωτογραφία και να την ανεβάσουμε στα διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το Βίντεο παρακάτω:    https://www.youtube.com/watch?v=mjjV_X5re4g

 

Στην προσπάθεια του να κάνει γνωστό το έργο του , ο νεαρός  Shahak ονόμασε το παραπάνω εγχείρημα του Yolocaust Project ,το οποίο προέρχεται από τις λέξεις Holocaust (Ολοκαύτωμα) και τη γνωστή φράση YOLO ( You only live once). Το  συγκεκριμένο Project έγινε παγκοσμίως γνωστό  και πολλοί από τους νέους που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, με μήνυμα τους ζήτησαν συγνώμη για την στάση τους. Προς το παρόν το συγκεκριμένο Project έχει κατέβει από το Διαδίκτυο καθώς ο νεαρός Shahak θεωρεί ότι ολοκλήρωσε τον στόχο του, έχει όμως πάντα το νου σε ανάλογες συμπεριφορές.

 

 

 

Leave a Reply