Σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας στον Κήπο

Σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας

Ο ”Κήπος”∗ σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Κατερίνα Λέντη  συν-δημιουργούν εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις διάρκειας 2 μηνών  όπου λόγο θα έχουν και τα βιβλία…

 

”Όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει πάντα δημιουργικότητα και τέχνη. Υπάρχουν πάντα δημιουργοί και καλλιτέχνες. Και όλοι αυτοί είναι μέσα μας.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα συναντήσουμε ήρωες από διάφορα λογοτεχνικά  βιβλία, με τους οποίους θα γνωριστούμε, θα προβληματιστούμε, θα ταυτιστούμε αλλά το πιο σημαντικό, θα γνωρίσουμε κομμάτια του εσωτερικού εαυτού μας. Με συζήτηση και βιωματικές ασκήσεις, θα έρθουμε πιο κοντά στο συναίσθημα μας και θα αφεθούμε στην φαντασία και την δημιουργικότητα μας . Η ανάγνωση βιβλίων ως θεραπευτική μέθοδος έχει αποδειχθεί βοηθητική στην αυτοβελτίωση και στη βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μας.

 

Μια πρόκληση για συν-δημιουργία  μιας συνθήκης όπου Εμείς θα γίνουμε οι Ήρωες των βιβλίων που διαβάζουμε, και οι Ήρωες των βιβλίων θα γίνουν Εμείς.

Το σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας, απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τα βιβλία και θέλουν να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους μέσω των ηρώων, των επιλογών τους και των φυσικών χαρακτηριστικών  της προσωπικότητάς τους.

Η συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο Βιβλιοθεραπείας θα αποδώσει μια  πολύπλευρη οπτική των πραγμάτων και των καταστάσεων στη ζωή μας , θα δώσει χώρο στην αυτό-ανακάλυψη μας  με την εικόνα του εαυτού μας να είναι πλέον ολόκληρη και όχι μισή. Τι λέτε λοιπόν; Ξεκινάμε;”

τηλ. επικοινωνίας: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)

Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
Τηλ. επικοινωνίας:  2313078962 (6 -10 μ.μ.) ή e:  info@kipos-seminaria.gr και

στην διεύθυνση: lentikaterina@gmail.com

Περισσότερες Πληροφορίες εδώ: http://kipos-seminaria.gr/el/seminars/seminario-vivliotherapeias/

 

∗ O ”Κήπος”, πνευματικό παιδί της εκπαιδευτικού Θεοδοσίας Κωνσταντινίδου άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2013 με στόχο να φέρει μια νέα πνοή στη διαδικασία της δια βίου μάθησης και της επιμόρφωσης. Πρόκειται για ένα κοινωνικό-πολιτιστικό εργαστήρι που έχει σαν στόχο να μας φέρει σε επαφή με ό,τι θα θέλαμε να γνωρίσουμε, με ένα τρόπο διαδραστικό,κατανοητό, ευχάριστο που να ενισχύει την συμμετοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ ”μαθητή” και ”δασκάλου”, ομιλητή και ακροατή ξεφεύγοντας από τα κλασσικά εκπαιδευτικά στερεότυπα.

Leave a Reply