Ζωούπολη, μια ταινία που αξίζει να τη δείτε

Μια ταινία που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς να μάθουν και στους μεγάλους να προβληματιστούν γύρω από θέματα και έννοιες όπως ο ρατσισμός, η προκατάληψη, οι κοινωνικές ομάδες.

Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Σε αυτή τη φανταστική περιοχή όλα τα ζώα συνυπάρχουν από τον ελέφαντα μέχρι το πιο μικροσκοπικό τρωκτικό. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε συνήθειες και στερεότυπα. Σε αυτή την πόλη θα χρειαστεί η συμβολή και η συνεργασία του λαγού και της αλεπούς για να ξεσκεπαστεί μια μεγάλη συνωμοσία, μεταξύ των αρπακτικών και των θηλαστικών.

Η ταινία αφήνει όμορφα μηνύματα, τροφή για σκέψη και εξαιρετική φωτογραφία που θα καθηλώσει τα παιδιά. Ίσως η πιο εντυπωσιακή πτυχή της ταινίας είναι η λεπτότητα με την οποία χειρίζεται την έννοια της προκατάληψης. Το πιο σημαντικό μήνυμα για να κρατήσετε από την ταινία είναι  ότι η προκατάληψη είναι η υποβόσκουσα αιτία του ρατσισμού, και ότι για να μπορέσουμε να νικήσουμε το ρατσισμό στον κόσμο, εμείς και τα παιδιά μας πρέπει να μάθουμε να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όχι απλά με το να ενσωματώσουμε  τις διαφορετικές ομάδες αλλά με το να μπορέσουμε πραγματικά να αποδεχτούμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και να αγαπήσουμε αυτή τη διαφορετικότητα που φέρει ο καθένας.

Leave a Reply